Herfst

En dan is het alweer een maand verder. Inmiddels is de herfst echt begonnen. Schreef ik in de vorige blog nog dat de zomer nog wel even zou duren, nou daar zat ik goed naast….het weer sloeg in september vrij snel om. Maar gelukkig zijn er ook nog stralende dagen tussen de natte koudere dagen in. Echt herfst dus. ‘s Avonds weer lekker voor de kachel zitten, ook niets mis mee.

Eind augustus ben ik met Mayon naar street art city geweest. Een oud telecom complex wat omgetoverd is tot een graffiti dorp. Waanzinnig om te zien. We hebben niet eens alles bekeken, want hadden op een gegeven moment een overdosis. Omdat Mayon (al 40 jaar vriendinnen), zeer regelmatig in Frankrijk verblijft, in de Berry, spreken we nu telkens halverwege een dagje af om bij te kletsen en wat te bezoeken. Super leuk om elkaar weer regelmatig te zien en spreken.

September was de maand van het verwerken van fruit. Zo heb ik vele potten mirabellen-, pruimen- en bramen jam gemaakt. Ook hebben we een flinke voorraad appelmoes en courgettes op zoet/zuur. Leuk om te doen en lekker natuurlijk om in de komende periode van te smullen.

Onze Hymer is naar de keuring geweest, de 2de hobbel die we moesten nemen op weg naar het Franse kenteken. En gelukkig is hij goed gekeurd. Alle benodigde documenten nu opgestuurd naar de Franse RDW, en nu maar afwachten of en wanneer we het kenteken krijgen, zodat we weer op pad kunnen!

Langzaam maar zeker zijn we ook weer wat gaan klussen. Zo is Ton begonnen met de deuren van de keuken te schuren en verven. Het viel nog niet mee om de juiste kleur te vinden. Wat we dachten wat mooi was, leek heel erg tegen te vallen en ook nog eens matte verf te zijn. Dus andere verf uitgezocht, wat beter bevalt.

De voorbereiding voor de kerstmarkt is ook begonnen, dus weer vilten en engeltjes e.d. maken voor in de kerstboom. Allemaal van wol natuurlijk. Zo heerlijk om te creëren! Ben nog altijd zo blij met mijn heerlijke werk ruimte! Voor de honden ook een nieuwe mand genaaid, gevuld met wol. Het was al snel hun favoriete mand.

Een week geleden ben ik ‘even’ op en neer naar NL gereden. Hoofddoel was een workshop wol verven met natuurlijke materialen. Ontzettende leuke en leerzame dag geweest. Natuurlijk ook de nodige inkopen gedaan, oa onderdelen voor Ton zijn DS project gekocht, en bij Appie onze voorraad pindakaas en pindasaus weer aangevuld. De dagen in Nederland waren heerlijk. Ook het weer was zomers. De eerste avond at ik met Mayon in een strandtent. Het leek wel een zomerse zwoele avond. Het was overal heel druk.


Op zaterdag ook een mega tuincentrum bezocht en met een auto vol planten terug gekeerd naar Frankrijk. Ook een aantal grote planten uit Mayon haar tuin uitgegraven. Ze hebben hier een mooie plek gekregen. Zaterdag- en zondagnacht sliep ik bij Peter en Liesbeth, Ton zijn zus en zwager. Heel fijn om ook daar geweest te zijn. In 1 dag terug gereden naar huis. Was afzien, maar gelukt! Al was ik de dag erna geen cent meer waard. Kon me niet heugen wanneer ik voor het laatst zo moe geweest ben!

En dan is het nu alweer eind van de maand. Dit weekend werden we getrakteerd op heerlijk weer. Dat kwam mooi uit want onze hout voorraad werd aangevuld. 3 ladingen van 4 Sterre werden door de buurman, verder op uit de straat, bij ons afgeleverd. Flinke work out dus om het allemaal op te stapelen in ons hout hok, maar het is gelukt, en wij zullen er warmpjes bij zitten deze winter.

Nog een laatste nieuwtje…. Na jaren niet geweten te hebben wat mijn pensioen opbouw was, eindelijk mijn DigiD geactiveerd…..een aangename verrassing! Wat resulteert in het feit dat ik per 1 november met pré pensioen ga! Gewoon elke maand weer een vast inkomen, wat een kadootje !

6 gedachten over “Herfst”

  1. Geen wonder dat je zo moe was, Annemiek. Zulke volle dagen, en dan in één keer terugrijden naar Frankrijk. Een welhaast bovenmenselijke prestatie!

  2. prachtig. wat zal jij rijk worden….
    weer mooie foto’s…… zo leuk om mee te kijken. ……die kleuren . .wij hopen in het echie… . alles weer te zien volg maand. .. hier ook hetzelfde weer als bij jullie soms al echt koud…
    liefs uit holland….

  3. Hoera…..ik kan jullie blog weer openen !! Toch weer leuk om jullie wel en wee te kunnen volgen.
    Jullie zijn weer goed bezig zeg. Mooi om te zien. Hier duiken we ook langzaam de herfst in. Weer vroeger donker en later licht , maar dat is ook wel weer goed. Groetjes en tot de volgende blog.

  4. weer een heerlijke blog om te lezen. wat zalig de potten met voorraad uit eigen tuin. je maakt prachtige dingen met de vilt. misschien ooit een webshop openen? groetjes uit Koedijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *